HomeOoglidcorrectieOnder

Wat is een onderooglidcorrectie?

Heb je dagelijks last van wallen en is een goede nachtrust niet meer de oplossing? Of is de huid onder de ogen gaan hangen? Dit kan voorkomen naarmate je ouder wordt. Hierdoor is het mogelijk dat een vermoeide uitstraling parten speelt. Dit kan als vervelend ervaren worden, gelukkig kan een onderooglidcorrectie uitkomst bieden. Na deze chirurgische ingreep kun je weer met een frisse en energieke uitstraling door het leven.

Wat zijn de oorzaken voor een onderooglidcorrectie?

Door het ouder worden verslapt de huid van de onderoogleden, hierdoor kan het vet naar voren komen en ontstaan er wallen. Naast ouderdom kan erfelijkheid of een ongezonde levensstijl een rol spelen. Denk aan roken, structureel slecht slapen of stress.

Hoe wordt een onderooglidcorrectie uitgevoerd?

  1. De huid wordt eerst ontsmet
  2. De chirurg begint met het aftekenen van het te behandelen gebied
  3. Daarna worden je onderoogleden plaatselijk verdoofd met een injecties 
  4. Er wordt een snee gemaakt net onder de wimperlijn 
  5. De chirurg verwijdert de overtollige huid, indien nodig, verwijdert de chirurg tevens het overschot aan spier - en/of vetweefsel
  6. Het geopereerde gebied wordt na afloop netjes gehecht en afgeplakt met pleisters. 
  7. De hechtingen worden er na 5 tot 7 dagen verwijderd

De behandeling duurt zo’n 60 minuten. Een onderooglidcorrectie is een wat complexere ingreep dan de bovenooglidcorrectie en het herstel duurt langer.

Hoe lang duurt het herstel van een onderooglidcorrectie?

Na de behandeling zullen de onderoogleden gezwollen en rood zijn. Dit kan 2 tot 3 weken aanhouden. Voor een goed herstel is het belangrijk om de leefregels van je behandelende arts zorgvuldig op te volgen. Het advies is om een week verlof te nemen. De meeste mensen kunnen daarna weer (administratief) aan het werk. Zware lichamelijke arbeid en sporten kan weer na ongeveer 4 weken.

Het resultaat

Na 5 à 6 maanden is het uiteindelijke resultaat bereikt en geniet je van een nieuwe en frisse uitstraling.

Wat zijn de kosten?

De kosten verschillen per kliniek. Je vindt een overzicht bij ons kostenoverzicht. Een onderooglidcorrectie is een cosmetische ingreep en wordt daarom nooit vergoed door de zorgverzekeraar.