HomeOoglidcorrectieBoven

Wat is een bovenooglidcorrectie?

Heb je last van hangende oogleden? Een bovenooglidcorrectie kan de oplossing zijn. Hangende oogleden kunnen leiden tot onder andere verminderd zicht, hoofdpijn en een vermoeide uitstraling. Na de behandeling ben je niet alleen van fysieke ongemakken af, je wordt ook voorzien van een hernieuwde frisse blik waarmee die zorgt voor een zelfverzekerde uitstraling. Wil je meer weten over een bovenooglidcorrectie? Lees dan verder.

Hoe wordt een bovenooglidcorrectie uitgevoerd?

  1. De huid wordt eerst ontsmet
  2. De chirurg tekent het huidoverschot af
  3. Je wordt plaatselijk verdoofd met onderhuidse injecties
  4. Er wordt een snee gemaakt in de natuurlijke huidplooi 
  5. De chirurg verwijdert de overtollige huid. Indien nodig, verwijdert de chirurg tevens het overschot aan spier - en/of vetweefsel
  6. Het geopereerde gebied wordt netjes gehecht en afgeplakt met pleisters
  7. De hechtingen worden na 5 - 7 dagen verwijderd

Een bovenooglidcorrectie duurt zo’n 30 tot 45 minuten. 

Hoe lang duurt het herstel van een bovenooglidcorrectie?

Na de behandeling zullen de oogleden nog wat gezwollen en rood zijn. Dit kan 1 tot 2 weken aanhouden. Voor een goed herstel van een bovenooglidcorrectie is het naleven van de leefregels ontzettend belangrijk. Deze voorwaarden bespreekt de behandelende arts met je. Het advies is om een weekje verlof te nemen na de behandeling. De meeste mensen gaan na deze periode ook weer (administratief) aan het werk. Je voelt dit zelf het beste aan. Zware lichamelijke arbeid en sporten kan weer na ongeveer 4 weken.

Het resultaat

Het vereist wat geduld om het uiteindelijke resultaat te kunnen bewonderen. Dit wordt meestal pas bereikt na 5 à 6 maanden. Fysieke ongemakken zoals hoofdpijn zijn verleden tijd,  geniet van je hernieuwde energieke uitstraling. 

Wat zijn de kosten?

De kosten verschillen per kliniek. Je vindt een overzicht op onze kostenpagina. Wil je weten of een bovenooglidcorrectie vergoed wordt? Bekijk dan even deze pagina over vergoedingen.