HomeOoglidcorrectie

Wat is een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is een korte en kleine chirurgische ingreep waarbij hangende oogleden of wallen gecorrigeerd worden. Deze ontstaan doordat je huid  elasticiteit verliest, dit is normaal wanneer je ouder wordt. Een correctie wordt uitgevoerd door het weghalen van overtollige huid, en soms ook spier- en vetweefsel. Na de behandeling kan je meteen weer naar huis. Een ooglidcorrectie wordt in chirurgische termen ook wel blepharoplastiek genoemd.

Wanneer kan een ooglidcorrectie nuttig zijn?

De reden van behandeling kan uiteenlopend zijn en is voor iedereen anders. Wellicht heb je een beroep waarbij vrij zicht belangrijk is, of ben je simpelweg niet tevreden met je hangende oogleden. Bij te zware oogleden straal je vermoeidheid uit, of krijg je last van hoofdpijn. Wat de reden ook is, een ooglidcorrectie kan de oplossing zijn.

Welke behandelingen zijn er mogelijk?

Er wordt onderscheid gemaakt in een bovenooglidcorrectie en een onderooglidcorrectie. Wil je hier meer over weten? Klik dan even op de behandelingen, daar leggen we je meer uit. Indien gewenst en geadviseerd kun je ook kiezen voor een (voordelige) combinatie van deze twee correcties. De prijs is afhankelijk van de kliniek waar je voor kiest.

Wordt een ooglidcorrectie vergoed?

Een ooglidcorrectie wordt in de meeste gevallen niet vergoed vanuit de basisverzekering. In uitzonderlijke gevallen kan, op medische indicatie en afhankelijk van de afspraken die de kliniek met de zorgverzekeraar heeft, vergoeding plaatsvinden vanuit een aanvullende verzekering. Niet elke kliniek heeft contracten met zorgverzekeraars. Tijdens je intake wordt de eventuele vergoeding uitgebreid met je besproken. Aan foutieve informatie op ooglidcorrectiekosten.nl kunnen geen rechten worden verleend. Een onderooglidcorrectie wordt gezien als een cosmetische ingreep en wordt daarom niet vergoed door je zorgverzekeraar.

Wat kost een ooglidcorrectie?

In Nederland zijn er tientallen aanbieders van ooglidcorrecties met uiteenlopende tarieven. Hier lees je een uitgebreid overzicht van de kosten per kliniek en kun je de tarieven vergelijken. Zoals je kunt zien is er altijd een kliniek bij jou in de buurt.