Bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie corrigeert hangende oogleden. Deze zorgen vaak voor een slaperige blik en tal van andere klachten zoals verminderd zicht, hoofdpijn en zware oogleden. De oplossing is een bovenooglidcorrectie. U bent niet alleen van uw klachten af, maar u heeft ook weer een frisse oogopslag.

Bovenooglidcorrectie

Factoren hangende bovenoogleden

Als wij het hebben over hangende oogleden, dan wordt er bedoeld de bovenoogleden. Hangende bovenoogleden kunnen ontstaan door 3 factoren:

  1. De huid van het voorhoofd wordt slapper waardoor de wenkbrauwen zakken.
  2. De huid van de oogleden zelf wordt minder elastisch.
  3. Achter het ooglid kan vetweefsel uitzakken.

Hangende bovenoogleden komen vaker voor bij mensen op leeftijd. Dit komt doordat ouderdom vaak zorgt voor verslapping van de huid.

De behandeling in 6 stappen

Een bovenooglidcorrectie wordt meestal uitgevoerd door een ervaren plastisch chirurg. Voordat u de behandeling ondergaat, wordt u verdoofd. Hierdoor is de operatie volledig pijnloos. De ingreep in?6 stappen:

  1. Als eerste tekent de chirurg het huidoverschot af.
  2. U wordt verdoofd met een onderhuidse injectie.
  3. Voordat de operatie begint, wordt de huid ontsmet.
  4. Er wordt een snee gemaakt in de natuurlijke huidplooi. Na de ingreep is het litteken op deze plek nauwelijks meer zichtbaar.
  5. De chirurg verwijdert de overtollige huid. Indien nodig, verwijdert de chirurg ook het overschot aan spier- en/of vetweefsel.
  6. Het geopereerde gebied wordt na afloop netjes gehecht. Na een week worden de hechtingen eruit gehaald.

Hoe lang duurt een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie duurt gemiddeld drie kwartier. Mocht er een combinatie zijn van een boven- en onderooglidcorrectie, dan duurt de behandeling langer.?Daarna mag je naar huis.

Bovenooglidcorrectie herstel

Na de correctie moet u er rekening mee houden dat uw oogleden nog wat gezwollen en rood zijn. Voor het herstel van een ooglidcorrectie is de nazorg uiteraard belangrijk. Koel daarom de oogleden met een zakje bevroren doperwtjes met een washandje eromheen.

De eerste dagen na de behandeling kunt u een zonnebril dragen als u naar buiten gaat. Het wordt aanbevolen om na de behandeling een week verlof te nemen om te kunnen herstellen.?Na 5-7 dagen worden de hechtingen verwijderd. Daarna bent u waarschijnlijk weer toonbaar. De meeste mensen gaan na het verwijderen van de hechtingen weer aan het werk.

Resultaat

Een bovenooglidcorrectie geeft een subtiel resultaat. Hierdoor heb je weer een open en energieke blik. Over het algemeen heb je zo?n 10-15 jaar plezier van de ingreep.

Kosten bovenooglidcorrectie

De kosten van een bovenooglidcorrectie verschillen per kliniek. Er zijn veel aanbieders van ooglidcorrecties. Zo kan de behandeling worden uitgevoerd door ziekenhuizen, klinieken en soms zelfs door huisartsen. Het loont dan ook om de prijzen van aanbieders met elkaar te vergelijken. Bekijk onze?prijzenvergelijker?voor meer informatie.

Wordt een bovenooglidcorrectie vergoed?

Sinds januari 2017 wordt een bovenooglidcorrectie in uitzonderlijke gevallen vergoed. Lees meer over de vergoeding.

REDACTIE KEUZE BESTE KLINIEKEN

1. Ooglid.nl
Lees onze review van deze kliniek

2. Kliniek Veldhoven
Lees onze review van deze kliniek

3. Polikliniek Blaak

MEEST RECENTE BERICHTEN