Door stress en vermoeidheid kan u last krijgen van vermoeide ogen. Uw ogen gaan hierdoor hangen en u krijgt een treurige blik. Een blik waar u helaas niets meer aan kan doen. Tenzij u overweegt om een ooglidcorrectie uit te voeren. Met een ooglidcorrectie zorgt u voor een vernieuwde frisse blik. U heeft weer dezelfde blik als dat u vroeger had en de tekenen van vermoeidheid zijn opslag verdwenen.

 

Wat is een bovenooglidcorrectie?

Een bovenooglidcorrectie wordt voornamelijk uitgevoerd bij hangende oogleden. Het is in de loop der jaren een routine ingreep geworden. Dit heeft voor u als voordeel dat u slechts een klein risico loopt bij de chirurgische ingreep. Tijdens de ingreep wordt er overtollig huid boven uw ogen verwijderd. Hiervoor wordt een heek klein sneetje gemaakt in de huidplooi. Door voor deze plek te kiezen is er geen litteken zichtbaar na uw behandeling bij de chirurg. Naast het overtollige huid wordt er eventueel vet weggehaald. Het gebeurt soms dat vet is gaan opstappelen in het ooglid. Tijdens een ooglidcorrectie kan er besloten worden om dit vet te verwijderen om u weer die nieuwe frisse blik te geven.

 

Wat is een onderooglidcorrectie?

Naast de ooglidcorrectie boven uw ogen kan u ook onder uw ogen een correctie krijgen. Het kan gebeuren dat u door vermoeidheid blijvende wallen krijgt of verslapte onderoogleden. Van alle ooglidcorrecties is de onderooglidcorrectie een relatief kleine chirurgische ingreep. Bij de meeste wallen heeft u te maken met uitpuilend vet onder uw ogen. Doordat u te maken heeft met vet blijven de wallen zitten en gaan ze niet weg na een goede nachtrust. De enige oplossing is een ooglidcorrectie om het vet weg te laten halen. Aan de binnenkant van het ooglid wordt het vet met een kleine incisie weggehaald. Als er na het verwijderen van het vet nog teveel huid over is, dan kan er wel besloten worden om aan de buitenkant te snijden. De ingreep wordt zo uitgevoerd dat er bijna geen litteken zichtbaar is.

 

Een eerste consult bij een ooglidcorrectie.

Als u voornemens heeft voor een ooglidcorrectie dan kan u een kliniek uitzoeken. U kan hier een afspraak maken voor een eerste consult. Tijdens een eerste gesprek wordt de het hele traject van een ooglidcorrectie doorgenomen. U wordt hierbij duidelijk voorgelicht over de behandeling, de risico?s, kosten van de ooglidcorrectie? en de eventuele napijn. Zo weet u precies wat u allemaal te wachten staat. Er is ook ruimte om vragen te stellen over de behandeling. Na een eerste consult kan u eventueel besluiten om geen ooglidcorrectie te doen. U betaalt dan alleen de kosten voor een eerste consult. Als u wel besluit om een ooglidcorrectie te doen dan betaalt u consultkosten en deze worden later in mindering gebracht op uw behandeling. Zo betaalt u in werkelijkheid helemaal niets voor een eerste consult als u besluit om een behandeling aan te gaan.

 

De ingreep bij een ooglidcorrectie.

Als na een eerste consult wordt besloten om een ooglidcorrectie aan te gaan dan kan dit op verschillende manieren. Tijdens een consult wordt besloten of u een bovenooglidcorrectie of onderooglidcorrectie nodig heeft. Naast het soort correctie kan er een bepaalde methode worden toegepast. Er wordt altijd gekeken naar een methode die voor u het beste resultaat geeft. Afhankelijk van de behandeling wordt er in overleg een bijpassende verdoving gekozen. Vervolgens wordt er een afspraak gemaakt om de ooglidcorrectie uit te voeren.

 

De verdoving bij een ooglidcorrectie.

Een ooglidcorrectie wordt meestal onder een plaatselijke narcose uitgevoerd. Doordat u lokaal verdoofd wordt kan u snel weer naar huis. U wilt tenslotte niet blijven na een kleine chirurgische ingreep. De verdovingsinjectie vinden veel mensen erg vervelend. Als u hier bang voor bent dan kan u kiezen voor een narcose. Hierbij wordt u in slaap gebracht. Naast een narcose is het in overleg ook mogelijk om te kiezen voor een sedatie. Hierbij wordt u net als bij een narcose in slaap gebracht alleen wordt u tijdens de behandeling wakker gemaakt. Ondanks dat u wakker bent tijdens de behandeling bent u uiteraard gewoon verdoofd. Het verschil met sedatie is dat u al na twee uur weer naar huis mag. Een arts zal in overleg bepalen wat de beste keuze is voor tijdens een ooglidcorrectie.

 

Na de ingreep.

Een ooglidcorrectie is voor vakkundige chirurgen een relatief kleine ingreep. Na de ingreep bent u in principe nog steeds verdoofd. Doordat u nog geen gevoel heeft in uw oogleden wordt er besloten om de ogen te koelen. Door uw ogen te koelen kan u voor een groot deel de zwellingen verminderen. Dit gebeurt meestal met een zogenaamde ijsbril. In de praktijk blijkt dat u veel minder napijn heeft als uw ogen goed gekoeld worden. Als de ogen goed gekoeld zijn dan mag u daarna rustig aan naar huis. Het is wel belangrijk dat u door iemand wordt opgehaald. U mag namelijk niet zelf autorijden na een ooglidcorrectie. Als u gekozen heeft voor een narcose of sedatie dan dient u eerst twee uur te blijven. U moet namelijk eerst goed wakker worden voordat u van ons naar huis mag gaan. Uiteraard worden uw ogen door een verpleegster vakkundig gekoeld om zo de meeste zwellingen tegen te gaan.

 

Napijn bij een ooglidcorrectie.

Iedere pati?nt ervaart een ooglidcorrectie weer anders. Het is van te voren lastig om te zeggen of u veel last heeft van napijn. De deskundige verpleegkundigen doen er alles aan om de napijn zoveel mogelijk te voorkomen. Dit doen ze door na de ooglidcorrectie direct de ogen te koelen met een ijsbril. Dankzij de goede koeling heeft u vaak al voldoende aan een paracetamol tegen de napijn. Meestal kan u alleen na de ingreep zelf wat pijn ervaren door de eventuele zwellingen. Het behandelde gebied heeft vooral rust nodig en de herstelperiode verloopt meestal pijnloos. Een zuster helpt u na de ingreep met de koeling, maar zodra u thuis komt wordt het aangeraden om dit te herhalen. U zal merken dat de bloeduitstortingen en zwellingen minder worden door te koelen. De meeste pati?nten nemen na de ingreep een week vakantie op. Dit is namelijk de periode waarin uw gezicht gezwollen en rood kan zijn. Als u naar buiten gaat dan kan u eventueel een zonnebril dragen om dit te verbergen.

 

Resultaat bij een ooglidcorrectie.

Ondanks dat u een chirurgische ingreep bent ondergaan zal u niet direct resultaat zien. In het begin kan dit niet bepaald motiverend zijn, maar u moet uw ogen vooral de tijd geven om te herstellen. Na een ooglidcorrectie zijn uw ogen nog gezwollen en rood. Dit is een normale reactie na een ingreep en hierdoor kan het wat tijd kosten voor u resultaat gaat zien. Het definitieve resultaat zal zich na een paar maanden gaan vormen. U wordt binnen een paar maanden aanzienlijk jonger geschat. Na een paar maanden is er ook een eindcontrole waarbij er een foto wordt gemaakt. U krijgt vervolgens een foto te zien van voor uw ooglidcorrectie en een foto achteraf. Direct ziet u een frisse blik die u eerst niet meer had.

Risico?s bij een ooglidcorrectie.

De resultaten van een ooglidcorrectie zijn prachtig alleen wat is het risico van een ooglidcorrectie? Uiteraard zit er aan iedere chirurgische ingreep een risico. Het is hierbij dan ook belangrijk dat u altijd voor een professionele en veilige kliniek kiest. Een kliniek waarbij u weet dat er alleen professionele chirurgen werken. Zo weet u van te voren dat het risico zo laag mogelijk is. In een professionele kliniek wordt er zo steriel mogelijk gewerkt. Ondanks dat er steriel gewerkt wordt is er altijd een klein risico op een infectie. Dit risico wordt zo laag mogelijk gehouden, waardoor de kans hierop 1 tot 2% is. Naast een risico van een infectie is er een kans op een nabloeding. Deze kans is vrij klein en doet niet af aan het resultaat. Heel soms komt het voor dat de huid door een ooglidcorrectie strakker wordt dan gewenst. Als u dit resultaat niet mooi of prettig vindt dan kan dit met een kleine ingreep worden opgelost.

 

Wat mag u niet na een ooglidcorrectie?

Uiteraard is het belangrijk dat u een aantal dingen niet doet na een ooglidcorrectie. Een arts zal u hierover voorlichten. Het is belangrijk dat u uzelf aan deze regels gaat houden om een herstel te bevorderen. Zo wordt het aangeraden om te stoppen met roken als u rookt. Begin hier al enkele weken voor de behandeling mee om afkick verschijnselen tijdens de behandeling te voorkomen. Roken heeft namelijk een ongunstig effect op de doorbloeding van het weefsel. Hierdoor hersteld het lichaam minder goed na de behandeling. Daarnaast bevordert roken het verouderingsproces, waardoor een nieuwe behandeling al snel weer nodig is. U heeft dan eigenlijk voor niets een ooglidcorrectie laten uitvoeren. Daarnaast mag u een aantal dagen voor de behandeling geen alcohol drinken. Een paar dagen na de behandeling mag u met mate weer alcohol drinken. Na de behandeling mag u de eerste dag even niet douchen. De volgende dag mag u na een ooglidcorrectie gewoon weer douchen. In principe mag u na de behandeling gewoon weer aan het werk. Doordat uw gezicht nog niet echt toonbaar is raden wij u aan om de eerste week na de behandeling niet te gaan werken. Eventueel kan u een weekje vakantie opnemen als u na de behandeling niet wilt werken.