Steeds vaker hoor je mensen die kleine cosmetische ingrepen, zoals ooglidcorrecties laten uitvoeren door een huisarts. Dit past binnen de maatschappelijke ontwikkeling dat zorg steeds goedkoper moet.?Een ooglidcorrectie laten uitvoeren bij de huisarts kan voordelen opleveren, maar er zitten ook addertjes onder het gras.

Hieronder zetten we de voordelen en de nadelen van een goedkope ooglidcorrectie bij de huisarts op een rij.
Verder geven we aan waar je op moet letten bij het kiezen van een behandelaar voor een ooglidcorrectie.

(Cosmetische)? ingrepen door een huisarts

Wettelijk gezien mag iedere (huis)arts met een basisopleiding kleine operaties uitvoeren,? zoals bijvoorbeeld een ooglidcorrectie.

Andere kleine ingrepen die door huisartsen mogen worden uitgevoerd zijn:

  • weghalen van vetbulten
  • verwijderen van moedervlekken
  • behandelen van ingegroeide teennagels

Sommige van deze ingrepen vallen onder de vergoeding van de basisverzekering als ze door de huisarts? worden uitgevoerd.? Hierdoor bespaar je dus al snel ?350 aan eigen risico. Immers als je voor dit soort behandelingen naar het ziekenhuis wordt door verwezen, zul je in de meeste gevallen je hele eigen risico zelf moeten betalen.

Steeds vaker zien we dat huisartsen ook ooglidcorrecties uitvoeren. De huisarts kan een interessante optie zijn ten opzichte van een ziekenhuis, omdat de tarieven bij de huisarts voor een bovenooglidcorrectie beginnen bij ? 600,-. Bij cosmetische klinieken ben je tegenwoordig niet veel meer kwijt dan bij een huisartsenpraktijk. In onze tariefvergelijker hebben wij een groot aantal tarieven voor ooglidcorrecties op een rij gezet en zie je grote verschillen in prijs die vaak tot honderden euro’s kunnen oplopen.

Ons advies:? voor een bovenooglidcorrectie kunt u eventueel naar een specialiseerde huisarts. Kies voor een onderooglidcorrectie altijd een gespecialiseerde kliniek.

Is een goedkope ooglidcorrectie bij de huisarts wel veilig?

Uiteraard is de prijs maar ??n van de aspecten waarop je moeten letten bij het kiezen van een behandelaar.? Een bovenooglidcorrectie mag dan wel een relatief kleine ingreep zijn, aan elke operatieve ingreep zitten risico’s verbonden. Wij hebben de risico’s van een ooglidcorrectie al eens eerder beschreven.

Helaas is er geen register waarin pati?nten kunnen zoeken welke huisartsen bekwaam en gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van een ooglidcorrectie.
Hoe gek het ook klinkt, van de wet mag een huisarts dit voor zichzelf beoordelen.
Hierdoor is het moeilijk een? keuze te maken voor iemand die opzoek is naar een goedkope ooglidcorrectie.? Onze redactiekeuze kan hierbij als hulp bieden. Hierin vind je behandelaars met veel ervaring en een scherp tarief hanteren.

Waar op letten bij kiezen van een kliniek of huisarts voor een ooglidcorrectie?

Zoals hierboven gezegd, is het lastig om te bepalen of een huisarts bekwaam is voor het uitvoeren van een ooglidcorrectie. Helaas zijn er ook? geen certificaten die iets zeggen over de bekwaamheid van een huisarts op dit gebied. Wij zijn van mening dat ervaring een belangrijk aspect is. Er zijn huisartspraktijken die jaarlijks vele honderden behandelingen uitvoeren en waaruit ervaringen/reviews blijkt dat pati?nten tevreden zijn.

Ons advies:? voor een bovenooglidcorrectie kun je kiezen voor een specialiseerde huisarts. Voor een onderooglidcorrectie adviseren wij altijd een kliniek met een gespecialiseerde plastische chirurg.